Російськомовний телеканал «Дом», який фінансується з державного бюджету України з метою мовлення на тимчасово окуповані території, транслює кінофільми з пропагандою комунізму. Відомо, що це відбувається на регулярній основі.

Першим про цей випадок повідомив у своєму телеграм-каналі відомий громадський активіст Сергій Стерненко. 

"Це не російське телебачення. Це на державному телеканалі ДОМ постійно транслюють совєцькі фільми із пропагандою комунізму та Лєніна/Сталіна", - пише Стерненко. 

Як зауважив активіст, ситуація виходить іронічна і водночас ідіотська. Адже телеканал, який створили за державні гроші задля протидії російській пропаганді на тимчасово окупованих територіях, поширює контент, якому мав би протидіяти.



Довідка.

«Дом» — російськомовний державний інформаційно-розважальний телеканал, який створили за ініціативи президента Володимира Зеленського задля мовлення на тимчасово окуповані території України Крим та частину районів Донецької й Луганської областей. При цьому де-факто телеканал, який мав би акцентуватись на окупованих територіях, працює по всій території України. 

Зауважимо, що де-факто «Дом» є єдиним в Україні повністю одномовним каналом - 100%  контенту виходить російською, а всі репліки українською дублюють мовою країни-агресора. При цьому, творці каналу в березні  2020 анонсували, що канал буде двомовним зі співвідношенням 50/50.

Нагадаємо, як писав "Вголос", у Києві IT-компанія відмовилась наймати на роботу молодого фахівця через те, що той говорить у побуті українською. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ