Сесія Львівської міської ради після п’ятьох із половиною годин обговорення затвердила головний фінансовий документ об’єднаної громади.

Оцінила кошторис на 2022 рік у прямому етері «Народного Толк-Шоу» на каналі NTA депутат Львівської міської ради, голова комісії фінансування та планування Наталія Шелестак.

Є обов’язкові видатки, які мають збігатися з доходами. Наталія Шелестак підкреслила, що так і є – на папері.

«У нас сходять видатки і доходи, а якщо не сходяться, то добираємо мільярд незрозумілих запозичень, шукаємо можливості добалансування, бо не може бути дефіциту бюджету. У плануванні на 2022 рік мало коштів лишалося на бюджет розвитку. Тому цього року ми могли б говорити про те, що, на жаль, лишаємося без великого бюджету розвитку і треба було б відмовитися від якихось проєктів», – каже Шелестак. 

На думку депутатки, якби мер та його виконавці, депкорпус мали б сили визнати, що не зробимо ще 33 проєкти, яких дуже хочуть львів’яни, тому що банально немає коштів, то все виглядало б гаразд. Але такий крок не зробили, бо владі потрібно на чомусь піаритися.

«В останній момент депутатам було запропоновано прописати в загальному бюджеті мільярд гривень, – розповіла Шелестак, – але без пояснень, звідки ці гроші візьмуться і на яких умовах. Тобто, незрозуміло, де візьметься той мільярд, але в бюджеті розвитку нам пропонують його розділити».

Нагадаємо, як писав "Вголос", через значну суму запозичень та кредитне навантаження, у перспективі Львів може опинитись на грані дефолту. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ