Віталій Ступак – один з небагатьох українців, якому вдалося виконати найскладніше завдання у світі - підкорити Ла-Манш.

Щоб заплив протокою офіційно визнали, спортсменам дозволяється використовувати тільки окуляри, шапку, затискач для носа та беруші. Віталій Ступак успішно подолав щонайменше 35 миль (56 км) відкритої води за 14,5 год: заплив відбувся 20-го серпня і тривав з 8:30 до 23:04 год за британським часом.

Про це інформує Львівська міська рада.

Рекордсмен є спортсменом-аматором, якому всього лише 44 роки. Він тріатлоніст, фінішер Ironman, дворазовий підкорювач 27-кілометрового марафонського запливу на острові Орта в Італії, срібний чемпіон запливу в Каламаті, Греція (30 км), учасник першого в Україні пентамарафону (50 км) у 2020 році та фінішер Legendary swim (33 км) у 2020-му році. Батько трьох дітей, економіст-бухгалтер за освітою, Віталій вже близько 20-ти років працює спортивним масажистом.

Свою нову перемогу присвячує Дню Незалежності України. Розповідає, що до цієї вершини прагнув та йшов понад 3 роки.

Вже завтра Віталій повернеться в Україну, рейсом з Лондона до Львова.

Нагадаємо, купальний сезон у розпалі. У спекотні дні всі поспішають поближче до води. Але не варто забувати, вода – це завжди небезпека. Як захистити себе та допомоги іншим, у разі нещасного випадку розповідає “Вголосу” Тарас Білошицький, майстер спорту України зі спортивного туризму та президент туристичного клубу “Манівці”

ІА "Вголос": НОВИНИ