До кінця 2021 року в Україні зростуть пенсії – орієнтовно на 200 гривень.

Відповідну заяву зробила міністр соціальної політики Марина Лазебна, пише «Оглядач».

Лазебна розповіла, що зараз середня пенсія в нашій державі становить 3,7 тис. гривень. Наприкінці поточного року сума може зрости до 3,9 тис.

В Уряді також готують програму адресних вікових доплат до пенсій. З 2022 року влада планує допомагати найбільш вразливим категоріям осіб. Додаткові виплати отримуватимуть люди, які мають тривалий трудовий стаж та досягли певного віку.

Варто зазначити, що в грудні мінімальна пенсія зросте з 1 тисячі 854 гривень до 1 тис. 934 гривень. Максимальна виплата може становити 800 гривень. Найвищі пенсії в Україні – 19 тисяч 340 гривень.

Наразі пенсійний фонд під час внесення змін до виплат враховує середню зарплату на рівні 12 тисяч 300 гривень (з якої сплачено єдиний соціальний внесок). Реальна ж середня зарплата в нашій країні становить понад 14 тисяч гривень.

Як писав «Вголос», державне підприємство «Львіввугілля» отримало кошти за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі». Гроші використають для погашення заборгованості по зарплаті працівників. 

ІА "Вголос": НОВИНИ