У понеділок, 16 серпня, державне підприємство «Львіввугілля» отримало кошти за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі».

Гроші використають для погашення заборгованості по зарплаті працівників. Про це повідомляє ДП «Львіввугілля» на сторінці в соціальних мережах.

У держпідприємстві розповіли, що заробітну плату за квітень, травень та червень поточного року виплатять всім працівникам, крім ОЛК «Ровесник». Також гроші не отримають строковики та контрактники.

22 % заробітної плати за липень отримає персонал шахт (промисловій групі виплатять 37 % зарплати за минулий місяць).

У «Львіввугіллі» додали, що кошти надійдуть на рахунок працівників у вівторок, 17 серпня. Причина – технологічний регламент роботи казначейства.

Нагадаємо, що на початку серпня працівники «Львіввугілля» уже протестували біля стін ЛОДА. Шахтарям заборгували 228 млн гривень. Також на акцію протесту виходили дружини та діти шахтарів.

Після цього Міністерство енергетики надіслало лист до Міністерства фінансів з вимогою виділити 653 мільйони гривень на погашення зарплат шахтарям. Третину зі суми мала отримати Львівська область.

Як писав «Вголос», шахтарі Львівщини погрожують перекривати міжнародні траси та пікетувати Офіс президента через невиплату зарплат.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ