Львівські пластуни сьогодні привезли з Відня Вифлеємський вогонь миру та передали його голові Львівської ОДА Максиму Козицькому.

Про це повідомляє прес служба ЛОДА.

Голова Пласту у Львівській області Ольга Приходько розповіла,  що передріздвяну традицію розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру започаткували в Австрії, проте завдяки пластунам акцію запровадили і в Україні.

«Цей вогонь, який єднає нас з Христом! Сподіваємося, що і надалі будемо поширювати Вифлеємський вогонь як і щороку, з кожного дому, з кожного управління, школи, лікарні чи будь-якого іншого місця. Бажаємо, щоб вогонь приносив Вам любов, щирість і радість», - зазначила Ольга Приходько.

Голова ЛОДА Максим Козицький подякував пластунам за те, що щороку передають Вифлеємський вогонь захисникам у зону бойових дій на Сході України, у прифронтові міста та військові госпіталі.

«Ви справді запалюєте вогні в душах! Дякуємо вам, пластуни, за те, що підтримуєте світлу традицію Вифлеємського вогню – передвісника свят, а головне – миру. Нехай цей Вогонь принесе добробут і спокій у кожну українську домівку", – сказав Максим Козицький.

Довідка.Вифлеємський Вогонь Миру — це міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Ця традиція існує з 1984 року. В Україні вогонь вперше з’явився у 1992 році.

Цього року лампадку у Вифлеємі запалили 24 листопада. Потім вогонь помандрував до Відня, де 12 грудня в храмі святого Стефана його урочисто передали усім представникам скаутських організацій (також пластунам).

Сьогодні, 13 грудня, з 16:00 усі охочі зможуть отримати вогонь у приміщені Залізничного вокзалу у Львові. Звідти кожен зможе запалити свічку та перенести символ миру до своєї оселі.

ІА "Вголос": НОВИНИ