Олегові Псюкові пошили нову рожеву панаму. А ту, в якій гурт Kalush Orchestra здобув перемогу на Євробаченні-2022, розіграють серед прихильників.

Про це сьогодні, 27 травня, повідомив Сергій Притула.

За його словами, те, що кубок переможця продадуть його фанатам, а кошти використають для потреб ЗСУ, було домовлено заздалегідь, ще до виступу гурту на пісенному конкурсі.

«За кілька хвилин до виступу у Турині я набрав хлопців та побажав успіху. І директор гурту та фронтмен сказали мені: «Якщо виграємо, віддаємо тобі той кубок, продай його і всі гроші віддай на армію», - згадує Сергій Притула.

Після перемоги, коли учасники гурту повернулися в Україну, волонтер скористався ситуацією і запропонував виставити на продаж не тільки кубок, але й усім відому панаму.

«Я сказав їм: «Кубок – це добре, але цього – замало». Є ще один атрибут, який почав своє автономне життя. То ж я запропонував зробити таку акцію: розіграти панаму між прихильниками гурту», - каже він.

Сергій Притула запевнив, що боротися за право стати власником панами набагато простіше, ніж за право отримати скляний кубок переможця Євробачення-2022.

Так, кожен охочий може задонейтити 200 гривень на рахунок Благодійного фонду Сергія Притули. Благодійник отримає свій номер, який потім візьме участь у розіграші. Для учасників з-за кордону разовий внесок складає 5 євро.

Що ж стосується скляного кубка, то його розіграють на аукціоні. Його можна придбати як за гривні, валюту та криптовалюту.

«Хто зробить найбільший внесок на рахунки фонду, той отримає скляний кубок. Станом на зараз криптовалюта перемагає. Остання ставка, яку було зроблено у цій валюті – понад 19 тисяч доларів», - розповів Сергій Притула.

Волонтер запевнив, що всі кошти використають для допомоги ЗСУ. Проте що саме закуплять за них він зараз сказати не може, позаяк не знає яку саме суму вдасться зібрати. Якщо назбирається близько мільйона доларів, то за них закуплять комплекси БПЛА.

ІА "Вголос": НОВИНИ