Дієтолог Олена Кален назвала Instagram топ-3 продукти, які допоможуть залишатися у формі і зміцнити здоров'я. ⠀⠀ Спеції – з антибактеріальним властивостям ідентичні антибіотиків, роблять детокс тілу, очищаючи кров, тим самим зміцнюють імунітет і допомагають у боротьбі з інфекціями!

І головна заслуга спецій це розгін метаболізму. За рахунок свого пекучого смаку вони активують метахондрии в клітинах, підвищується теплообмін і калорії починають горіти! ⠀ Особливо корисні: куркума, всі види перцю, лавровий лист, гвоздика, імбир, орегано. Можна зберігати довго і щедро посипати не тільки страви, але й додавати в чай. ⠀ Цибулю і часник мають джерело вітамінів, завдяки чому набувають антимікробні властивості. Містять: калій, кальцій, фосфор, вітаміни групи В і С, селен та інші.

А ще часник і цибуля покращують обмін речовин і підтримують процеси метаболізму, що особливо необхідно при схудненні. ⠀ Кисломолочні продукти містять симбіотичні бактерії, які є "конкурентом" для хвороботворних мікробів. Ці бактерії "збирають" шлаки і токсини, і своїми тілами "виносять" їх з кишечнику.

Кисломолочні продукти важливі і для зниження ваги, тому що зайва вага - це не тільки жир, але і застояна вода в тканинах і шлаки в кишечнику!

ІА "Вголос": НОВИНИ