Співробітники Державного бюро розслідувань повторно допитали правоохоронців, які були на місці ДТП за участю вже екснардепа «Слуги народу» Олександра Трухіна.

Поліцейські не підтвердили, що народний обранець пропонував їм хабар. Повторний допит патрульних провели у вівторок, 8 лютого. Правоохоронці не зуміли розповісти, хто перебував за кермом автівки Трухіна в момент аварії.

Відповідну заяву зробив очільник ДБР Олексій Сухачов. Про це інформує «Інтерфакс-Україна».

Під час засідання парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Сухачов наголосив, що особисто «копам» Трухін гроші не пропонував.

Також у ДБР зауважили, що  певні фрагменти відеозапису із Олександром Трухіним свідчать про те, що він таки пропонував неправомірну вигоду службовим особам.

Керівник ДБР додав, що дії поліцейських після ДТП могли вплинути на встановлення об’єктивних обставин зіткнення. Раніше в Нацполіції заявили, що запису з нагрудного реєстратора патрульного немає. Також нібито не було відео, під час якого Трухін безперешкодно оглядав місце водія.

Поліцію зобов’язали провести два службових розслідування. Йдеться про неналежне збереження слідів на місці ДТП та відсутність відеозапису з нагрудних камер.

Сухачов також зазначив, що на деяких камерах відеоспостереження видно, що за кермом автівки перебувала людина в червоному одязі. Йдеться про помічника депутата Полтавської облради Віктора Васильовича Склема.

Хронологія подій

23 серпня 2021 року нардеп від «Слуги народу» Олександр Трухін сів за кермо напідпитку та влаштував аварію. Згодом він намагався дати хабар працівникам поліції, щоб уникнути відповідальності. У мережі лише нещодавно оприлюднили ексклюзивні кадри з місця події.

Після розголосу Трухіна виключили зі «Слуги народу» за скандальну аварію. Проти нього також відкриють кримінальне провадження, однак не за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди.

На аварію відреагував і колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він відзначив мужність поліцейського відмовитися від хабара у розмірі 150 тисяч доларів, які Трухін пропонував йому за те, щоб «зам'яти» справу.

Після публікації відео з місця аварії соцмережі вибухнули мемами з депутатом Трухіним. Користувачів розвеселила фраза Олександра «давай я тихенько в ліс піду».

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ