У деяких видах риби зберігається висока концентрація ртуті, через що її небезпечно вживати у їжу.
Про це пише Neva Today.
Найвища концентрація ртуті міститься в королівській скумбрії, більшоглазому тунці, акули і риби-меч. Від цих видів риб фахівці рекомендують відмовитися зовсім.
Також експерти рекомендують скоротити вживання до одного разу в тиждень форелі, дорадо, сібаса і карпа.
А такі види риб як річкова форель, лосось, морський окунь, оселедець, креветки, краби, устриці і анчоуси можна їсти, не побоюючись за здоров'я, кілька разів в тиждень.
Найбільш чутливими до впливу ртуті є вагітні жінки, а також маленькі діти, оскільки ртуть може чинити несприятливий вплив на мозок і нервову систему дитини навіть під час внутрішньоутробного розвитку. Причому неврологічні захворювання, спровоковані отруєнням ртуттю, здатні проявлятися через роки.
ІА "Вголос": НОВИНИ