На Запорізькому напрямку поблизу села Зарічне 3 листопада загинув захисник із Львівщини Віталій Коцовський. Двоє братів Віталія також воюють на російсько-українській війні.

Про це повідомила Ходорівська міська рада.

Віталій Коцовський народився 1998 року. Після закінчення Ходорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 ім Героя України Романа Точина продовжив навчання в Національній  академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного.

У 2019 році підписав контракт із 128-ю гірсько-штурмовою бригадою «Закарпаття». Ще до початку повномасштабного вторгнення рф на Україну був направлений на навчання в Національний університет оборони України ім. Івана Черняховського в м. Київ.

За час проходження служби нагороджений орденом ім. Б.Хмельницького ІІІ ступеня, заохочувальною відзнакою – медаль, як лейтенант, «За особливу службу» ІІІ ступеня, відзнакою  командувача об’єднаних сил «Козацький хрест» ІІ ступеня, «Почесною відзнакою батальону».

Зустріч Героя відбудеться у місті Ходорів 8 листопада, у середу, на Алеї Героїв Небесної Сотні о 12:00.

Парастас – 8 листопада о 18:00. Чин похорону – 9 листопада о 13:00.

Нагадаємо, 3-го листопада у прифронтовому селі на Запоріжжі російська ракета поцілила по скупченню військових 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади — їх зібрали для урочистостей до Дня ракетних військ та артилерії. Загинуло 19 людей. ДБР почало розслідування.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ