Колишній посол Польщі в Японії Яцек Ізидорчик звернувся до  прокуратури та Верховної контрольної палати із скаргою на очільника  МЗС Польщі Анджея Папєжа.

Про це інформує " Onet«.

Дипломат подав  до правоохороних органів Польщі заяву з назвою »Повідомлення про правопорушення: перевищення повноважень, невиконання зобов'язань, подання недостовірних відомостей, порушення захисту інформації, створення неправдивих доказів та наклеп«.

Відомо, що Ізидорчик вважає, що до вчинення протиправних дій причетні щонайменше 8 осіб, серед яких керівник Управління контролю та аудиту МЗС, директор Управління генерального директора Міністерства закордонних справ та заступник директора Міністерства фінансів.

Проте зазначається, що основні претензії стосуються Анджея Папєжа, якого вважають одним з найвпливовіших дипломатів країни, адже саме він вирішує, хто яку посаду займатиме.

Крім того, йдеться про те, що саме  Папєж  був ініціатором дострокового звільнення Ізидорчика з Японії влітку минулого року.

До того ж, Ізидорчик запевняє, що Папеж неодноразово  приймав подібні рішення, чим порушував законодавство Польщі.

Також дипломат підмітив, що Папеж - »це людина, яка має проблеми з самоконтролем, і людина з надзвичайно презирливим ставленням до закону, він поглиблює системну патологію в Міністерстві закордонних справ«.

Яцек Ізидорчик поділився подробицями візиту польських дипломатів до одного з найвідоміших храмів міста Камакури (Японія), де  Анджей Папєж поводився скандально.

»Папєж підійшов до чана з водою і почав імітувати, що він промиває геніталії. Він радісно реготав. Люди з Міністерства закордонних справ, які його супроводжували, також чудово провели час. Вони поводилися як учні середньої школи в поїздці. А японці зробили вигляд, що не бачать цього, бо не знали, як реагувати. Як я писав у повідомленні до прокуратури, я повідомив про інцидент главі Міністерства закордонних справ. Реакції немає«, - сказав Ізидорчик.

Крім того,  у листі до прокуратури Ізидорчик зазначив, що міністр закордонних справ Польщі  Яцек Чапутович »ніколи не відповів на жоден лист«, наголосивши, що міністр ніколи не розмовляв з ним протягом того часу, коли він виконував обов'язки посла Польщі в Японії.

»Після написання Чапутовичу опису скандалу в храмі Папєж почав мститися мені і призвів до мого звільнення«, - аргументує колишній посол.

Як писав »Вголос",  Польща очолила Сили дуже високої готовності НАТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ