Екссуддю Миколу Чауса викрала українська розвідка та вибивала з нього покази проти п'ятого президента Петра Порошенка.

Про це мовиться у відеоблозі народного депутата від «Європейської Солідарності» Володимира Ар'єва.

Він заявив, що є всі підстави стверджувати, що це були українські спецслужби.

«Там вони положили мене на підлогу пасажирського сидіння. І друга людина сіла на мене, на голову, і тримала. Коли я намагався вилізти з-під нього, то він бив мене кулаками по спині, по нирках. Це продовжувалося десь хвилин 20, може, 30. Потім вони мене пересадили – вже це було за містом – у »пиріжок« чи темно-зеленого, чи синього кольору. Схоже, це було »Пежо«. Там у два ряди сидіння. Підняли одне сидіння за пасажирським. Я там лежав головою, а ноги лежали, де »пиріжок«. Вони дали мені укол, щоб я не це… Ще раз зв'язали руки й ноги. Потім ми поїхали. Їхали ми десь години дві. Може, півтори. Не можу сказати. Потім по дорозі я спитав, куди ми їдемо: у Румунію чи в Придністров'я. Сказали, що в Румунію. Я почав звільнятися, намагався втекти. Вони мені ще дали тоді… Коли я починав рухатися, то били по голові. А коли я вже почав звільняти руки, то дали ще один укол у праву ногу», – розповів Чаус.

Ар'єв заявив, що є всі підстави стверджувати, що це були українські спецслужби. А точніше – Головне управління розвідки Міністерства оборони України, яке на той час очолив друг сім'ї секретарки Зеленського, Кирило Буданов.

Як зазначає Ар'єв, це була ціла спецоперація, але не для того, щоб захистити інтереси України. Вони вивозили суддю Чауса вибивати покази на особистих ворогів Зеленського.

«Вони вже приносили питання надруковані на чистих аркушах паперу, на звичайних білих аркушах. І там було дуже багато питань, до ста питань. І там треба було під кожним питанням поставити підпис – так чи не так. Проти кожного питання стояв плюс чи мінус. І казали, що ти тільки ти не напишеш, як там написано, де плюс, а де мінус, значить ні… Один раз вони це, потім другий раз трошки поміняли питання, принесли. А третій раз уже принесли без знаків і під відео кажуть: »Ти пам'ятаєш, де плюс, а де мінус?« Кажу: »Там, де ви ставили, там і був«. »А ось тепер без плюсів і мінусів під відео зачитуєш питання і кажеш «да», і пишеш", – розповів екссуддя.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова надати п’ятому президенту України Петру Порошенку «політичний притулок».

Згодом, П'ятий президент України, народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко після пропозиції лідера РФ Володимира Путіна надати йому політичний притулок звернувся до президента Володимира Зеленського.

ІА "Вголос": НОВИНИ