Львів не здивуєш еротичним зображенням. Чи не кожен другий будинок у старому місті прикрашений оголеними атлантами, каріатидами, скульптурами та барельєфами. Всі і образи ліпилися з цілком конкретних людей. Так само як зараз фотомитці фотографують цілком конкретних жінок та чоловіків, які не соромляться свого неприкритого тіла.

«Вголос» поспілкувався з тим, хто стоїть по той бік камери, та створює гарні еротичні образи, якими можна милуватися.

Будуарна фотографія

Сергій Глотов почав займатися фотографією ще у студентські роки. Як він сам каже – ще до війни. Цієї, російсько-української війни. Сергій – переселенець з Луганська. Зараз мешкає та працює у Львові та є одним з п’яти  науковців світу, котрі вивчають грибних жуків роду герафини.

Фото Сергія Глотова

А фотографія - його хобі. Любить фотографувати метеликів, жуків, краєвиди у наукових експедиціях. І, як з’ясувалося, оголену натуру. Щоправда, цей жанр він називає не еротикою, а – будуарною фотографією.

«Знімав портрети жіночі та чоловічі. І люди почали замовляли будуарну фотографію. Щоб працювати в цьому жанрі, я мусив піти трохи повчитися», - зізнається Сергій.

Відвідував майстер-класи відомих українських фотографів, читав літературу, дивився відеоролики, спілкувався у чатах та групах. Бо знімати оголену натуру не так просто, як здається. Зрештою, як і будь-що інше.

Фото Сергія Глотова

Водночас він додає, що пікантні зони людського тіла він у своїх фотографіях не демонструє.

Першу оголену натуру Сергій Глотов знімав у Криму у 2008 році. Тоді він відвідував майстер-класи. І кілька фотографів запросили модель для позування. Ті фотографії залишилися на комп’ютері в окупованому Луганську.

Фото Сергія Глотова

За словами фотографа, зараз найчастіше йому доводиться фотографувати для певних рекламних проектів. До зйомок залучають професійних моделей, які знають, що роботи і як позувати. Сценарії обговорюються заздалегідь.

«Свої світлини я намагаюся зробити так, аби їх можна було розмістити у соціальних мережах. Оскільки є обмеження щодо публікацій, то я це враховую», - каже він.

Щодо локацій, то, за його словами, хоча стиль і називається будуарним, але фотографувати доводиться і на хмарочосі, і у полі серед маків. Але стараються вибирати місця, де нема людей. Тому що непроханих порадників завжди вистачає.

«Є дівчата, які полюбляють фотографуватися на балконі у білизні. Для цього орендуємо квартиру у старому місті та проводимо зйомки вдосвіта. Ніби не має бути перехожих. Але інколи хтось є, стають, дивляться: дівчинка у білизні. Зовсім оголених ми не знімаємо, бо це ж публічне місце», - говорить Сергій Глотов.

І додає, що коли випадає проводити звичайну фотосесію на вулиці, то завжди хтось мусить втрутитися. А якби модель була б ще й оголеною, то всі б втомилися від порад.

Фото Сергія Глотова

«Роблю звичайну портретну фотосесію чи лавсторі, то протягом години три-чотири особи мусить підійти і починають радити. А якщо моделі будуть без одягу, то пів міста збіжиться. Тому ми обираємо локації та час, аби найменше тривожити всіх», - розповідає він.  

Сергій зізнається, що фотосесія в стилі «нью» для нього не відрізняється від портретної чи пейзажної. Це – звичайна робота, коли треба контролювати параметри камери, освітлення та інші технічні нюанси. Інколи у зйомках йому допомагає його дружина або чоловік моделі, якщо це – приватні зйомки.

Фото для коханого

Цікаво, що часто еротичні фото замовляють для своїх коханих чоловіки.

«В більшості саме чоловіки замовляють для своїх дружин, коханих, дівчат як подарунок», - говорить Сергій Глотов.

На такі зйомки погоджуються моделі від 20 до 45 років. Це, за його словами, жінки, які вже склалися в житті і задоволені собою та своїм тілом.

Фото Сергія Глотова

Фотограф зазначає, що ніколи не залишається сам на сам з моделлю. Ну хоча б тому, що завжди потрібен асистент: освітлення підправити, макіяж або зачіску моделі, інколи – запропонувати каву або воду. Зазвичай асистує жінка, яка знає, як допомогти фотографові. Інколи в асистенти напрошуються чоловіки цих жінок.

«Вони питають, чи я не буду заперечувати, якщо вони будуть присутніми на зйомках. Я кажу: навпаки, я буду радий додатковим рукам», - каже Сергій.

Кілька разів чоловіки, поспостерігавши за процесом зйомок, зважувались самі оголитися і стати коло своїх дружин. Виходили такі собі парні зйомки.

Фото Сергія Глотова

Щоб жінка, яка не має досвіду у зйомках в жанрі «нью» почувалася себе вільно, фотограф напередодні зустрічається з нею та її коханим кілька разів, обговорює, як це буде відбуватися. Хоча бувало й так, що попередні розмови не допомогли.

«Алкоголь для розслаблення ми не застосовуємо. Тому що на фотографії це буде видно, незалежно від того, вбрана ця модель чи ні», - попереджає він.

Інколи йому доводиться самому сідати на стільчик і показувати, як треба сісти або стати. Щоправда, Сергій залишається при цьому в одязі.   

Фото Сергія Глотова

Фотографії з непрофесійними моделями, які замовляють приватні особи, не побачить ніхто, окрім цих осіб. Навіть фотограф нетривалий час зберігає їх у себе, а потім – знищує.

Фото Сергія Глотова

Є у доробку фотографа і роботи з чоловічими оголеними тілами. Проте всі ці чоловіки – спортсмени, які дбають про своє тіло. Окрім того, на думку Сергія Глотова, оголений чоловічий торс – це просто портретна зйомка.

ІА "Вголос": НОВИНИ