Станом на 29 березня потужності 98 підприємств перевезено на Західну Україну в рамках програми релокації бізнесу із зони бойових дій. 375 учасників програми перебувають в стадії переїзду. А загалом Міністерством економіки отримано 1164 заявок від підприємців, з яких 1058 вже опрацьовані.

Загалом Міністерством економіки отримано 1164 заявок від підприємців, з яких 1058 вже опрацьовані. Такі цифри наводить прес-служба міністерства.

“Масштабне переміщення бізнесу на безпечні території допоможе Україні зберегти виробництво, робочі місця та задовольнити попит армії і цивільного населення на низку товарів і послуг, що критично необхідні для перемоги над ворогом”, – повідомила перша віце-прем’єр-міністр, міністр економіки України Юлія Свириденко. 

В Мінекономіки нагадують, що програма з релокації українських виробництв на безпечні території передбачає державну допомогу у:

  • підборі площ для розміщення виробництва;
  • переміщенні та розселенні персоналу;
  • підборі працівників в місці дислокації після переїзду.

Переміщення обладнання підприємства здійснюється на безоплатній основі силами «Укрзалізниці» та «Укрпошти», у випадку потреби залучаються субпідрядники, які мають можливості транспортувати вантажі.

Програмою релокації може скористатися будь-який бізнес, що перебуває в зоні ризику через бойові дії. Йдеться не лише про великі виробництва, але й малі підприємства, де працюють кілька десятків людей.

Для участі у програмі у Міністерстві пропонують заповнити заявку за цим посиланням.

Сьогодні на сайті ІА «Вголос»:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ