Фермер із Хмельниччини замовив викрадення свого конкурента, який начебто завдав йому збитків, і хотів вимагати за його викуп 150 тис. доларів.

Про це інформують на сайті Нацполіції.

Про імовірне викрадення повідомили оперативників управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області наприкінці листопада. Під час перевірки інформації правоохоронці з'ясували особу потенційної жертви та злочинця. 50-річний фермер із Хмельницької області хотів організувати викрадення аграрія, який працює у Вінницькій області і який начебто завдав зловмиснику збитків. Розуміючи, що коштів він не отримає, фермер вирішив організувати викрадення, отримати за нього 150 тис. доларів викупу і втекти з цими грошима за кордон.  Також зловмисник планував схожу махінацію провести і з декількома іншими підприємцями. Для організації викрадення фермер шукав особу, яка цим займеться.

Щоб запобігти злочину, правоохоронці влаштували фейкове викрадення. Вони зв'язалися із замовником, «викрали» підприємця і відвезли до складського приміщення на території одного з районів Чернівецької області, про що повідомили замовнику. Після цього зловмисник почав розсилати родичам «викраденого» відео з умовами викупу. Замовника викрадення відразу затримали і оголосили йому про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) ККУ. За скоєне йому загрожує до 7-ми років позбавлення волі.

Читайте також на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ