Фракція «Європейської Солідарності» у Львівській міській раді поширила заяву щодо сьогоднішнього засідання виконкому ЛМР.

У заяві, зокрема, сказано: «11 грудня відбулось вже п’яте засідання виконавчого комітету Львівської міської ради. В черговий раз він проводиться не заради вирішення нагальних проблем міста, зумовлених пандемією коронавірусу та економічною кризою, а для вирішення земельних, комерційних та інших приватних питань, які не мають першої необхідності. Із 42-х питань, які розглядались на виконкомі, лише п'ять питань стосувалися першочергових проблем, а саме охорони здоров'я та соціального захисту воїнів».

«Депутати Львівської міської ради попереджали, що ініціюватимуть скасування всіх рішень виконкому, які стануть початком для незаконної забудови Львова і не спрямовані на боротьбу з пандемією та подоланні негативних наслідків економічної кризи.

Ми нагадуємо, що буде зроблена ревізія усіх рішень виконкомів, які відбулися після виборів. І ті, що стосувалися видачі містобудівних умов для нових забудов будуть оскаржені», – наголосили у фракції «ЄС».

Як відзначають депутати, є сумнівною легітимність всіх п’яти засідань виконавчого комітету Львівської міської ради: «На жодному з них не головував його голова, мер Львова Андрій Садовий, який, здається, уникає відповідальності від прийняття рішень, та перекладає її на свої підлеглих. Існуючий склад виконкому обирав та затверджував ще старий склад депутатів Львівської міської ради. На засіданні 11 грудня брав участь старий секретар міської ради, який уже втратив повноваження».

«Бажаємо меру Львова Андрію Садовому якнайскорішого одужання та повернення до повноцінної роботи. Закликаємо його вплинути на своїх підлеглих, які за відсутності повноцінної роботи Львівської міської ради раз за разом намагаються протягнути скандальні рішення про забудови у Львові. Інакше відповідальність буде лежати і на міському голові Львова, як на голові виконавчого комітету», – відзначили депутати.

Публікацію підготовлено депутатами фракції «ЄС» у межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів.

ІА "Вголос": НОВИНИ