Гелікоптер та літак, який належить родині одіозного екснардепа від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, передали на потреби Збройним силам України.

Про це розповіли у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції. 

Відомо, що правоохоронці вилучили гелікоптер та літак, якими користувалася родина Віктора Медведчука, в межах кримінального провадження, що розслідуються за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

На все вилучене майно був накладений арешт. Зараз його передали для потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, Медведчука підозрюють у скоєнні кількох злочинів: посягання на територіальну цілісність України, розкрадання природних ресурсів, передача таємної інформації російським спецслужбам, державна зрада та сприяння діяльності терористичної організації.

27 лютого 2022-го з'явилася інформація про те, що Медведчук залишив адресу, за якою він відбував домашній арешт.

12 квітня 2022 року президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Віктора Медведчука та опублікував його фото в наручниках та у військовій формі.

СБУ повідомила деталі затримання: Федеральна служба безпеки Росії намагалася вивезти Медведчука спочатку до Придністров’я, а потім до Москви. Контррозвідка СБУ прорахувала десятки версій, чітко визначила справжній маршрут і з'ясувала місце прибуття евакуаційної групи ФСБ. У результаті Медведчук був затриманий під час виїзду з Київської області.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ