У неділю, 29 серпня, глава держави Володимир Зеленський посмертно присвоїв орден «Золота Зірка» солдату Віктору Гурняку. Про це інформує пресслужба Офісу президента.

Віктор Гурняк загинув у 2014 році поблизу селища Сміле, що у Луганській області. 19 жовтня він вивозив поранених та потрапив під мінометний обстріл.

Орден «Золота Зірка» вручили батькам загиблого Героя – Марії Мирославівні та Петру Степановичу.

Пройшло 6 років чотири місяці та один день з ініціативи громадської організації Transparency International Ukraine присвоїти нагороду Гурняку. Про це заявив на сторінці в Facebook координатор Назар Зелінка. Звернення ще до колишнього президента України подали 28 квітня 2015 року, однак ні рішення, ні відмови так і не дочекалися.

Довідка:

Віктор Гурняк народився в селі Городниця, що у Тернопільській області в 1987 році. Він був пластуном, волонтером, фотокореспондентом та бійцем 24-го батальйону територіальної оборони «Адар». Мав позивні «Гарт», «Гартік» та «Олігарх». Разом з дружиною проживав у Львові. У загиблого залишилася донька Юстина.

Як писав «Вголос», 29 серпня в Україні вшановують захисників, які загинули в боротьбі за суверенітет, незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

Сьогодні стало відомо, що помер поранений на Донбасі Герой України офіцер Олександр Петраківський, який сім років боровся за життя.

ІА "Вголос": НОВИНИ