[media=149137,149138,149139,149140] 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє ГО «Громада та ініціатива»

Працівники комунальних закладів обласної ради стояли з плакатами «Панове! Домчак і Гірняк руки геть від дитячих турбаз!», «Тільки на Львівщині знищують позашкілля», «Керівники області! Підтримайте, а не знищуйте національно-патріотичне виховання», «Не віддамо те, що належить дітям», «Коли дитяча турбаза «Львів» прийматиме дітей».

Також пікетувальники скандували «Ганущин, вийди до нас».

Годиною раніше у Прес-клубі відбулася прес-конференція під назвою «Львівська обласна рада забирає в дітей бази в Карпатах та півсотні гуртків на Львівщині, щоб передати звільнені споруди в приватні руки. Як це зупинити?».

Як з`ясувалося з слів спікерів, провладна більшість у Львівській обласній раді намагається приватизувати земельні ділянки у Карпатах і у Львові. Мова йде про чотири комунальні об`єкти, що перебувають у підпорядкуванні Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді, а саме:
- турбаза «Карпати» у с. Дубина Сколівського р-ну (4,5 га);
- турбаза «Трембіта» поблизу смт Славське Сколівського р-ну (2,1 га);
- турбаза «Полонина» у смт Славське Сколівського р-ну (2,4 га);
- незавершене будівництво у Львові по вул. І. Франка, 156 (0,8 га).


На думку директора дитячої турбази «Полонина» Євгена Гриненка і керівника гуртка «Пішохідний туризм» Анатолія Люсака відбувається рейдерська атака зі звільненням директора обласного центру краєзнавства з подальшим відчуженням дитячих туристичних баз та земельних ділянок. Щороку туристичні бази приймають тисячі дітей.

Голова Львівської обласної федерації спортивного туризму Тарас Пахолюк розповів про схему з виселенням громадських організацій з приміщення на вулиці Залізничної, 16 у м. Львові. Зокрема, упродовж 2016-2017 років обласна рада фактично насильно вигнала з цього приміщення Обласну федерацію спортивного туризму і контрольно-рятувальну службу туристсько-спортивної спілки України. Натомість конкурс на оренду величезного приміщення виграла громадська організація, співзасновником якої є нардеп Ярослав Дубневич (БПП). (19 вересня 2017 року питання про приватизацію приміщення на вулиці Залізничній, 16 у м.Львові способом аукціону було розглянуте на сесії обласної ради).

Як повідомлялось раніше, у Львівській обласній раді створена робоча група на чолі із заступником голови ради Володимиром Гірняком (Громадянська позиція), яка відвідує комунальні заклади облради з метою моніторингу їх діяльності. У комісію також входить голова комісії облради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак (БПП).

ІА "Вголос": НОВИНИ