Жодна третя країна не має права вето на вступ України до НАТО, вона має право визначати своє майбутнє без зовнішнього втручання.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на спільному з українським колегою Андрієм Тараном брифінгу в Києві, повідомляє Укрінформ.

«Жодна третя країна не має права вето на вступ до НАТО. Україна, як я вже зазначав, має право вирішувати свою майбутню зовнішню політику без зовнішнього втручання. Я скажу, що наша підтримка українського суверенітету є непохитною, і ми будемо продовжувати працювати разом для того, щоб запевнити, що ми в правильному місці, і Україна може себе захистити», - сказав Остін.

Він запевнив, що США залишаються непохитними у підтримці оборонної реформи України, що сприятиме досягненню критеріїв повноправного членства в НАТО.

За словами Остіна, це передбачає і збільшення оборонної спроможності України, посилення демократичного цивільного контролю за Збройними силами, поліпшення управління персоналом тощо.

Під час візиту в Київ міністр оборони США Ллойд Остін також заявив, що Росія є відповідальною за війну на Донбасі.

Раніше прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав, що вступ України до Північноатлантичного альянсу - це найгірший сценарій для Росії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ