19 жовтня у Київ прибув глава Пентагону Ллойд Остін, де він зустрівся з президентом Зеленським та міністром оборони Андрієм Тараном. Під час брифінгу він зробив заяву, що тільки Росія винна у війні на Донбасі.

Про це повідомила «Українська правда» за результатами брифінгу міністрів у Києві 19 жовтня.

«Давайте чітко говорити, що Росія розпочала цю війну. І Росія є тим каменем, який перешкоджає мирному врегулюванню. Вони розпочали порушувати територіальну цілісність та суверенітет України.», - сказав Остін.

Міністр оборони США також наголосив, що підтримка Штатами українського суверенітету «непохитна».

«Ми будемо зі свого боку робити все можливе, щоб підтримати Україну, розвивати її спроможності захисту територіальної цілісностьі та недоторканності», - наголосив глава Пентагону.

За його словами, США «засуджують окупацію Криму і закликають Росію зупинити війну на сході, зупинити дестабілізацію дій в Чорному морі та вздовж кордонів України, а також зупинити кібератаки проти США, їхніх союзників і партнерів».

Остін додав, що США продовжать надавати Україні необхідну підтримку та допомогу в конфлікті з Росією і зміцнювати стратегічне партнерство.

Також на зустрічі обговорювалось питання вступу України в НАТО. Остін зауважив, що США повністю підтримують прагнення нашої країни до Північноатлантичного альянсу, проте необхідно виконати своєрідне «домашнє завдання» - різного роду внутрішні реформи.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ