З Івано-Франківська до Львова поліціянти допомогли доставити органи, які пересадили пацієнтам клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Про це повідомили в телеграм-каналі Патрульної поліції Львівської області.

«Добрий вечір хлопці, тепер це серце у ваших руках» — з такими словами, із донорським серцем в контейнері, сів у службовий автомобіль патрульних директор Інституту серця МОЗ України професор Борис Тодуров.

Одразу ж, у другий службовий автомобіль, через 20 хвилин, лікарі занесли донорську печінку. Необхідні органи та медиків в максимально короткі терміни поліцейські Володимир Струк й Андрій Стисько мали завезти з міста Івано-Франківська до Львова.

Зазначимо, що в ніч на 12 жовтня поліція отримала звернення від медиків з проханням допомогти. У місті Івано-Франківську з'явився донор органів — 54-річний місцевий чоловік. Він отримав травму голови несумісну з життям і його рідні дали згоду на забір органів.

В Івано-Франківську супроводили їх за межі міста, але на них чекала складна дорога до Львова.

Усі операції провели в Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова. Серце пересадили 29-річному чоловікові з Вінниччини. Через ускладнення від коронавірусу його власний орган уже майже не виконував свою функцію.

А печінку отримала 43-річна матір двох дітей із Закарпаття.

«Лікарі були вдячні патрульним за таку важливу допомогу. І ми дякуємо колегам за чуйність та професійність! Бажаємо здоров'я пацієнтам! І вдячні родині загиблого за таке сміливе рішення.», - зазначили у дописі.

Відео ви можете переглянути тут:

Нагадаємо, львівська лікарня увійшла в трійку лідерів за кількістю проведених трансплантацій в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ