Голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко ініціювала відсторонення заступника Богдана Мальованого у зв'язку з фігуруванням у ЗМІ копій документів, які свідчать про можливе російське громадянство.

Про це Тетяна Єгорова-Луценко написала у «Фейсбуці».

За словами Єгорової-Луценко, рішення ініціювати відсторонення вона ухвалила «в зв’язку з суспільним резонансом та фігуруванням у ЗМІ копій документів, які свідчать про можливе російське громадянство заступника голови Харківської обласної ради Богдана Мальованого (ексОПЗЖ)».

Ухвалюватимуть рішення депутати. Після внесення відповідного проєкту має відбутися таємне голосування — для цього депутати мають зібратися офлайн.

Державне бюро розслідувань вранці 6 липня повідомило, що, за оперативною інформацією, заступник голови облради має паспорт громадянина Росії, який отримав у 2014 році в тимчасово окупованому Севастополі, посвідчення водія та податковий номер, який потрібен для сплати податків у Росії.

Бюро звернулося до обласної ради щодо відсторонення посадовця, оскільки він «має доступ до інформації, пов’язаної з обороною Харківської області». Відповідне питання облрада має розглянути найближчим часом, повідомили у ДБР.

Читайте також:

ЗСУ стримують ворога на межі Луганщини та Донеччини - Гайдай

На Дніпропетровщині горять склади з зерном

На Дніпропетровщині ворог вдарив по Широківській громаді

ІА "Вголос": НОВИНИ