15 тонн новорічних ялинок з помешкань львів’ян перетворяться на компост.

Про це повідомляють у департаменті з питань поводження з відходами Львівської міської ради.

Протягом трьох днів комунальні служби збирали у спеціально відведених місцях новорічні ялинки, які львів’яни, по завершенні свят, викидали з домівок, та відвозили їх на компостувальну станцію.

З вищезгаданих 15 тонн ялинок тільки головна ялинка міста, яку вчора розібрали, заважила 1,32 тонни. Все інше – це ялинки з помешкань міста.

Ялинки ще збиратимуть 30 та 31 січня. А також 5 лютого працюватимуть міські пункти прийому.

В департаменті просять не викидати ялинку у контейнер для сміття, а складати деревця поруч. Адже з контейнера їх уже ніхто не витягатиме. І деревця поїдуть на сміттєзвалище з іншим сміттям.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос»,  ялинки можна утилізувати кількома способами:

  • привести самостійно на станцію компостування, що працює на вул. Пластовій,13. Від мешканців новорічні дерева на переробку прийматимуть безкоштовно;
  • залишити ялинку біля контейнерного майданчику, попередньо знявши усі прикраси (Вивозити новорічні дерева перевізники будуть з ОСББ у ніч з 22 на 23 січня, та в ніч з 29 на 30 січня (з суботи на неділю). З будинків, які обслуговують управляючі компанії, вивозитимуть ялинки у понеділок 24 і 31 січня);
  • залишити ялинку в одному з мобільних пунктів збору, які працюватимуть 15 січня та 5 лютого з 11.00 до 15.00 год. за наступними адресами:

— м. Львів, вул. Замарстинівська, 167а;

— м. Львів, вул. В. Великого, 14 а (вхід в кінотеатр «Сокіл», що у парку «Горіховий Гай»);

— м. Львів, вул. Виговського, 34 (Залізнична районна адміністрація);

— м. Львів, вул. Шафарика, 15 (вхід в лісопарк «Погулянка»);

— м. Львів, просп. Чорновола (на площі поруч із шиномонтажем «Шипшина»);

— м. Львів, просп. Чорновола, 1 (біля контейнерних майданчиків);

— м. Львів, вул. Хоткевича (вхід в парк Святого Івана Павла II Папи Римського, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці).

Варто зазначити, що всі зібрані ялинки перевізники привозитимуть на міську станцію компостування, де їх дробитимуть і додаватимуть до інших органічних відходів, аби переробити на компост.

ІА "Вголос": НОВИНИ