У середу, 16 лютого, під час візиту в Маріуполь президент України Володимир Зеленський звернувся до захисників та громадян України.

Глава держави подякував військовослужбовцям, медикам, волонтерам, капеланам, усім громадянам, які допомагають захищати Україну.

Відповідне відеозвернення з’явилося на сторінці Офісу Президента в соціальних мережах.

Зеленський наголосив, що країна готова захищатися від вторгнення Росії незалежно від дати. За останні вісім років українці стали набагато міцнішими.

Під час звернення президент запевнив, що нас не лякають ні вороги, ні прогнози, ні дати. Україна буде захищатися і сьогодні, і 17-го березня, і в квітні, вересні, грудні…

«Зараз не 2014, а 2022 рік. Збройні сили України надзвичайно міцні, як і волонтерські та дипломатичні сили, сили національного спротиву держави», – додав президент.

Як писав «Вголос», Україна на три дні від'єднається від енергосистем РФ та Білорусі. Наша держава проведе тест на власну енергетичну незалежність.

Також ми повідомляли, що СБУ викрила російську агентку, яка готувала вибухи на території Луганської області. Жінку завербував громадянин РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ