Тисячі людей були підняті з ліжок та евакуйовані зі своїх будинків у північній частині Афін минулої ночі, коли у цьому районі поширилися неконтрольовані пожежі.

Про це інформує сайт Ekathimerini.

Мешканці Вотонасу та Марафону також отримали наказ вирушити на узбережжя о п’ятій годині ранку у п’ятницю, оскільки пожежна служба вказала, що основна пожежа розділилася на кілька фронтів, поширюючись у різні боки.

Пожежна служба також готується до сильного вітру, який прогнозували в Аттиці та решті Греції.

Звіти у п'ятницю вранці свідчили про те, що десятки будинків були зруйновані або пошкоджені, тоді як заступник міського голови Афіднесу Джоргос Достіс заявив телеканалу Skai, що, за його оцінками, пожежа знищила територію щонайменше від 4500 до 5000 гектарів.

Однак людських жертв не було, і лише кілька десятків госпіталізацій, переважно пожежників, які отримали незначні опіки, а також мешканців, які потерпають від вдихання диму.

Президент Володимир Зеленський заявив, що доручив Кабінету міністрів виділити допомогу Греції, де тривають пожежі. Про це Зеленський заявив у своєму твітері увечері 5 серпня.

«Поставив завдання уряду надати допомогу Греції в подоланні руйнівних пожеж, що вирують у деяких районах країни. У п’ятницю Кабмін має ухвалити рішення, щоб незабаром 100 наших досвідчених вогнеборців з необхідним спорядженням вирушили на допомогу Греції», – повідомив президент.

Зеленський про допомогу Греції в боротьбі з пожежами

Раніше ми повідомляли про те, що у деяких районах Греції фіксується аномальна спека.

На півночі Греції у вівторок була зафіксована найвища температура в країні, яка склала +47,1 градуса за Цельсієм.

ІА "Вголос": НОВИНИ