Відсьогодні у Львові запрацювали мобільні групи, на які поклали обов’язки перевіряти, як у місті дотримуються коронавірусних обмежень.

«Вголос» спробував знайти людину, яка знає, хто проводитиме такі перевірки, як відрізнити підроблений ковід-сертифікат? І головне: хто матиме повноваження застосовувати каральні санкції до порушників?

На жаль, поки що ми не отримали повноцінних відповідей на зазначені питання.

«Перевірками займаються групи з Держпродслужби та поліції. До них долучаються моніторингові групи, які сформовані з представників районних адміністрацій», - каже  перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Він наголошує, що перевірки повинні проводити саме працівники Держпродслужби та поліції, а не посадовці місцевих органів.

Водночас голова Національної асоціації підприємців України Ростислав Пшемінський повідомив «Вголосу», що він зі свого боку дізнавався, як відбуватимуться перевірки.

«У поліції мені відповіли, що вони жодних перевірок не проводитимуть. Вони тільки забезпечуватимуть охорону громадського порядку. Тобто, якщо працівників муніципальної влади, які прийдуть на перевірки, підприємці схочуть побити, то поліція їх захистить», - каже підприємець.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові дозволили працювати тим невакцинованим працівникам, які вже перехворіли на ковід.

ІА "Вголос": НОВИНИ