Президент США Джо Байден у четвер заявив, що президент Росії Володимир Путін самоізолюється і карає деяких зі своїх радників. Однак, він додав, що у США немає вагомих доказів.

Про це повідомляє CNN.

У Байдена запитали, наскільки сильно радники дезінформують російського президента, на що він відповів, що питання досі відкрите й існують багато припущень щодо цього.

«Це відкрите питання. Є багато припущень, але він, здається, - я не кажу це з упевненістю - він, здається, самоізолюється, і є деякі ознаки того, що він звільнив чи помістив під домашній арешт деяких своїх радників», - сказав Байден.

Представники уряду США цього тижня висловили впевненість в оцінці розвідки, яка вказує на те, що військові радники ввели Путіна в оману щодо успіху російських військових під час війни, яка триває вже понад місяць.

Байден також зазначив, що він «скептично налаштований» на те, що Путін виведе всі свої сили з околиць української столиці Києва. Він зазначив, що наразі немає вагомих доказів.

Однак Байден додав, що є докази того, що Путін «нарощує» свої сили на Донбасі в Україні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький висловив побоювання, що російські війська спробують захопити нові території в Україні задля посилення переговорних позицій.

ІА "Вголос": НОВИНИ