Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) може припинити роботу в Україні через дії Кабінету міністрів з розподілом коштів, які залучалися через «зелені» єврооблігації для виплати боргів інвесторам у відновлювану енергетику.

Про це заявив економіст Андерс Аслунд, як пише РБК-Україна.

«Скінчено, це обман. І особливо, Я не розумію, як Європейський банк реконструкції та розвитку далі може працювати в Україні після цього», - сказав Аслунд.

За його словами, через дії уряду, в Україні буде колапс із залученням іноземних інвестицій, оскільки в останні роки інвестиції приходили тільки в сектор зеленої енергетики.

«Практично іноземних інвестицій в Україні немає. І це означає, що дуже низьке економічне зростання в Україні», - додав Аслунд.

Як відомо, 13 листопада ввечері уряд заблокував виплату 19,3 млрд гривень боргу інвесторам в «зелену» енергетику. Ці кошти надали іноземні банки в якості «зелених» єврооблігацій. Одним з таких банків був ЄБРР.

За твердженням директора держпідприємства «Гарантований покупець», уряд намагався незаконно вплинути на розподіл цих коштів.

Читайте також, чому ЄБРР переобрав для Львова генерального підрядника, що будуватиме сміттєпереробний комплекс у місті, та хто цьому посприяв

ІА "Вголос": НОВИНИ