Державне бюро розслідувань планує днями допитати голову Офісу президента Андрія Єрмака щодо підготовки спецоперації з затримання «вагнерівців» та її зриву. А якщо буде потрібно, то слідчий допитає і президента Володимира Зеленського.

Про це повідомив виконувач обов'язків голови ДБР Олексій Сухачов в ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1» в ніч на 26 листопада.

«На сьогодні жодного факту та доказу (що Єрмак винен у зриві спецоперації – ред.) слідство не отримало. Ми упродовж декількох днів будемо викликати пана Єрмака на допит. Чому не робимо цього сьогодні? Тому що ми очікуємо певну інформацію від колег із правоохоронних органів. Найближчими днями будемо запрошувати на допит пана Єрмака, про що він повідомить суспільство особисто – або ми (повідомимо), якщо буде такий запит», - пояснив керівник ДБР.

Сухачов також зазначив, що слідчий має право викликати на допит і самого Зеленського, якщо в цьому буде потреба. 

Нагадаємо, 17 листопада Bellingcat опублікував скандальне розслідування про вагнерівців.

Також розслідувачі зробили аналіз обставин та причин зриву масштабної операції українських спецслужб.

Ввечері 17 листопада в Офісі Зеленського прокоментували розслідування Bellingcat щодо «вагнерівців». Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що голова Офісу президента Андрій Єрмак навіть теоретично не може керувати українською розвідкою та жодного разу не намагався цього робити. 

Читайте також: Розслідування «Вагнергейт»: українським розвідникам заборонили виїзд та анулювали закордонні паспорти

ІА "Вголос": НОВИНИ