Трансляція пісенного конкурсу «Євробачення-2022) в Україні буде відбуватися на каналі «UA.Культура» та в інтернеті.

Про це сьогодні, 28 квітня, повідомив голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький.

За його словами, основний ефірний час суспільного мовника зайнятий під телемарафон. Тому трансляція «Євробачення» відбудеться на альтернативних платформах.

«Півфінали й фінал – точно на «UA.Культура». Стосовно фіналу, то, можливо, якась частина марафону буде присвячена «Євробаченню». Поки рішення не ухвалено», - зазначив він.

Нагадаємо, 10 травня у першому півфіналі у Турині гурт “Kalush Orchestra” представлятиме Україну.

Микола Чернотицький зізнався, що через повномасштабне вторгнення росії в Україну навіть були думки відмовитися від участі у конкурсі. Але все-таки вирішили не втрачати нагоди ще раз нагадати світові про Україну.

За словами соліста гурту “Kalush Orchestra” Олега Псюка, музиканти тривалий час проводили репетиції онлайн. І тільки нещодавно їм вдалося зібратися разом та готуватися до конкурсу.

«Ми перебували у різних містах України. І тільки зараз нам вдалося зібратися разом. Але ми впевнені, що ми зробимо все краще, ніж ті, хто не мав жодних обмежень», - запевнив він.

Музикант зізнався, що зараз учасники гурту використовують будь-яку можливість провести репетиції разом. І можуть займатися навіть у коридорі готелю, де мешкають.

Олег Псюк також розповів, що за правилами «Євробачення» заборонені будь-які політичні прояви. А учаснику, який порушить ці правила, загрожує дискваліфікація.

«Але ми беремо участь у промоакціях «Євробачення», до нас приходять журналісти і питають про події в Україні. А ми вже відповідаємо їм. Цей місяць ми використовуємо для промоції України», - говорить музикант.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», цього року росію не допустили до участі у «Євробаченні». 

ІА "Вголос": НОВИНИ