В середу, 8 червня, Європарламент підтримав резолюцію із закликом надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Також він вважає за необхідне якнайшвидше надати нам зброю у війні проти росії.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Відповідну резолюцію схвалили сьогодні на пленарному засіданні. «За» проголосували 438 депутатів, «проти» - 65, а 94 - утрималися. 

Таким чином, Європарламент рекомендував Раді Європейського союзу надати Україні статус кандидата до ЄС «як чіткий політичний сигнал солідарності з народом України». 

Також Євросоюзу рекомендують «без зволікань надати зброю у відповідності до потреб, висловлених українською владою, зокрема використовуючи Європейський інструмент підтримки миру та координаційний центр, а також за двосторонніми угодами між державами ЄС і Україною».

«Стратегічною ціллю вільного світу є допомогти Україні у підсумку завдати поразки російському агресору та відновити контроль над її міжнародно визнаною територією», - йдеться у резолюції.

Вголос раніше писав, що президент Польщі Анджей Дуда відправився в тур по країнах Південної Європи, щоб переконати їх підтримати надання статусу кандидата на членство в ЄС для України.

ІА "Вголос": НОВИНИ