Партія «Слуга народу» має підтримку 16,2% виборців, а за «Європейську Солідарність» готові проголосувати 23,2%.

Якби вибори до Верховної Ради відбувались найближчої неділі, за «Європейську Солідарність» готові проголосувати 23,2% тих, хто визначився і прийде голосувати. Партія «Слуга народу» має підтримку лише 16,2% виборців.

Такі дані опитування оприлюднила компанія Socis.

Відповідно до даних соціологічного дослідження, на виборах до Верховної Ради лідирує партія «Європейська Солідарність», яка випереджає партію «Слуга народу» на 7%. Такі результати в рамках соціологічного дослідження «Про ставлення українців до загрози повномасштабної війни й способи подолання безпекової кризи».

Інші партії: ОПЖЗ 10,7%, «Батьківщина» 10%, «Розумна політика» 8,5%, «Сила і Честь» 7,1%, «Наші» 6,3%, «Українська стратегія Гройсмана» 6,2%. Решта партій мають менші результати.

Водночас 57,4% опитаних не хочуть, щоб Володимир Зеленський і партія «Слуга народу» продовжували керувати країною після наступних виборів. 17,8% готові дати владі другий шанс.

Опитування відбувалося 11-16 лютого серед громадян, які старші за 18 років. Опитування не проводилось в окупованому Криму та на непідконтрольній українській владі частині Донецької та Луганської областей. Загалом було опитано 2 тис. респондентів. Метод дослідження: телефонне інтерв'ю САТІ з використанням планшетів. Статистична похибка - 2,4%.

Нагадаємо, у порівнянні з груднем минулого року, як свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, політичні вподобання українців зазнали певних змін. Якби вибори до Верховної Ради відбувалися на початку лютого, найбільшу кількість голосів виборців отримала б партія «Європейська солідарність».

Крім того, на вулицях Львова львів'янам роздають інформативні листівки із поясненням від «Європейської солідарності», як поводитись у випадку надзвичайної ситуації та як підготуватися до можливих воєнних дій.

ІА "Вголос": НОВИНИ