У середу, 20 січня відбудеться інавгурація 46-го президента Сполучених Штатів Америки 78-річного представника демократів Джо Байдена.

Церемонія розпочнеться о 19:00 за київським часом. Її транслюватиме «Суспільне» у прямому етері і в мобільному додатку suspilne.tv. Також інавгурацію Байдена можна буде подивитися у стримі UA: ПЕРШИЙ у соціальних мережах.

До слова, Байден став найстарішою людиною за всю історію США, яка складе президентську присягу. Присягу віцепрезидента складе 56-річна Камала Гарріс. Це перша жінка в історії країни, яка зайняла цю посаду.

Теперішня інавгурація через пандемію коронавірусу і посилені заходи безпеки буде значно відрізнятися від усіх попередніх церемоній. Як і раніше, церемонія буде відбуватися перед будівлею Капітолію у Вашингтоні. Щоправда, вона здебільшого матиме онлайн-формат, а кількість гостей на ній буде дуже обмежена.

На церемонії національний гімн США виконає Леді Гага.

Дональд Трамп заявив, що участі в інавгурації Байдена не братиме і покине Білий Дім перед її початком.

У самому ж Вашингтоні діють посилені заходи безпеки, центральна частина заблокована військами Національної гвардії. Ло таких кроків вдалися після штурму Капітолію прихильниками Трампа 6 січня.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ