Комітет Верховної ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроєкт № 7457, яким передбачено легалізацію медичного канабісу.

Тепер законопроєкт мають розглянути народні депутати під час пленарного засідання, повідомили на сторінці в Facebook комітету.

Цей законопроєкт зареєстрували 10 червня, за допомогою нього буде регулюватись обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Зокрема, у разі прийняття закон передбачає можливість купувати, зберігати та вживати ліки на основі медичних конопель, а лікарям – їх призначати.

Документ розроблено з метою забезпечення доступу наших громадян до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни", – повідомили в комітеті.

У своєму рішенні комітет з питань здоров'я нації рекомендує нардепам прийняти законопроєкт за основу, однак щоб зробити це остаточно,  доведеться також урахувати зміни під час другого читання.

Комітет рекомендував  скоротити наполовину строк подання пропозицій і поправок при підготовці до другого читання.

Нагадаємо, «Вголос» писав, Кабмін підтримав законопроєкт «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів отриманих внаслідок війни».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ