Українські волонтери купують у кадирівців інформацію про пересування російських солдатів на території України.

Ціна даних про одного окупанта не перевищує $400. Відповідну інформацію отримав народний депутат від партії «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко.

Нардеп написав у своєму Telegram-каналі, що два або три дні тому під Києвом була розбита ворожа група розвідників. Українські солдати вбили вісьмох противників — всі були уродженцями європейської частини РФ.

«Координати переміщення російських солдатів передали наші волонтери. Маршрут повністю збігся. Волонтери не приховують, що купують дані про пересування ворогів у кадирівців. Це робиться через посередників в Мережі. Ціна за інформацію про одного окупанта — менше $400, кошти переводяться в біткоїнах», - зазначив Гончаренко.

Опублікувати інформацію про угоди дозволили співрозмовники Гончаренка. За словами нардепа, кадирівці не перестануть продавати російських солдатів, адже це їхня сутність.

Як писав «Вголос», українські військові відбили чотири атаки російських терористичних військ.

Як ми інформували раніше, місто Тростянець на Сумщині звільнене від російських окупаційних військ. Про це повідомила 93-та окрема механізована бригада «Холодний Яр».

ІА "Вголос": НОВИНИ