Українські військові звільнили раніше окупований рашистами Тростянець.

Місто Тростянець на Сумщині звільнене від російських окупаційних військ. Про це повідомила 93-та окрема механізована бригада«Холодний Яр».

«Сьогодні силами 93 бригади »Холодний Яр«, за допомогою територіальної оборони та місцевих партизанів, місто Тростянець на Сумщині звільнили від російських окупаційних військ», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «холодноярцям» вдалося вигнати «еліту» російських сухопутних військ - Кантемирівську танкову дивізію.

«Цьому передувала поразка командного пункту разом з керівним складом 96-ї окремої розвідувальної бригади ще в перші дні оборони Охтирки та боїв за Тростянець. Зазнавши ряд невдач, російська армія втекла з Тростянця, залишаючи озброєння, техніку і боєприпаси, які 93 бригада використовує для звільнення інших українських міст від окупації», - повідомили в бригаді.

 

Як писав «Вголос», президент США розповів про домінування над свободою, позицію щодо України і українського народу, наміри та плани своєї країни щодо посилення санкцій проти агресора та шляхи підтримки і допомоги Україні спільними зусиллями.

Також ми повідомляли, військове керівництво окупаційних військ проводить приховану мобілізацію та збільшило кількість повітряних перевезень військових вантажів з території російської федерації до республіки білорусь.

ІА "Вголос": НОВИНИ