Сам Байру вирішив не балотуватись у президенти, хоча сьогодні від нього чекали заяви саме про висування у кандидати, пише Reuters. На думку тамтешньої преси, Байру міг похитнути позиції Макрона, якби балотувався.

«Цей альянс може принести якусь користь країні», - повідомив Байру журналістам, які непокоїлись, що збільшення кількості кандидатів вносить додаткові та зайві ризики у президентські перегони.

65-річний Байру – проєвропейський кандидат, який вже тричі балотувався у президенти. У 2012 році він набрав 9% у першому турі, нині ж за даними деяких опитувань має прихильність 5-6% виборців. Втім, чи погодиться Макрон на альянс – поки не повідомляється.

Станом на 20 лютого, відповідно до опитувань, проросійська кандидатка у президенти Франції Марін Ле Пен перемагає у першому турі виборів з 27% голосів, в той час як її найближчі конкуренти Франсуа Фійон та Еммануель Макрон можуть набрати приблизно по 20%. Проте у другому турі Ле Пен, як свідчать опитування, виграє у Фійона, але програє Макрону. Вибори у Франції відбудуться 23 квітня. 

ІА "Вголос": НОВИНИ