На борту судна Ocean Grand із Балтимора, США, до України 23 листопада прибули два катери типу Island, які отримали назви «Фастів» і «Суми», повідомило українське Міністерство оборони.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Патрульні катери українських ВМС на борту вантажного судна подолали тисячі миль й увійшли до територіальних вод України. Попереду кінцева зупинка маршруту – Одеський морський торговельний порт, проходження митного контролю, розвантаження, відбуксирування до місць базування і підготовка до експлуатації після тривалого транспортування», – йдеться в повідомленні.

В Міноборони заявили, що «незабаром на катерах «Фастів» і «Суми» буде піднято Військово-морський прапор України та під командуванням українського екіпажу вони розпочнуть свій бойовий шлях по забезпеченню морської безпеки в акваторіях Чорного та Азовського морів».

Нагадаємо, «Вголос» вже писав про те, що США передали два американські патрульні катери класну «Айленд», які вирушили з Балтімора, штат Меріленд, до Одеси, 8 листопада.

Ці катери є частиною безпекової допомоги на понад 2,5 мільярда доларів, яку США надали Україні з 2014 року, вони допоможуть зміцнити морську безпеку України та підвищити оперативну сумісність ВМС України з НАТО, повідомило дипломатичне відомство.

ІА "Вголос": НОВИНИ