Співробітники кіберполіції у Чернігівській області припинили протиправну діяльність сімейної пари, яка втручалася в роботу банкоматів задля незаконного заволодіння грошима громадян.

Кіберполіція встановила, що співмешканці приїздили зі столиці до Чернігова, де на місцевих банкоматах розміщували спеціальні накладки. Далі вони чекали,  поки хтось скористається банкоматом для зняття готівки.

Оскільки накладки фізично перешкоджали видачі купюр, громадяни вважали, що банкомат не працює, та йшли, не отримавши коштів. Після того зловмисники виймали накладку та забирали гроші.

За попередніми даними, збитки, завдані громадянам, сягають чверті мільйона гривень.

«В оселі співмешканців та в їхньому автомобілі правоохоронці провели обшуки. За результатами процесуальних дій  вилучено частини алюмінієвого профілю, які використовувалися як накладки, а також ноутбук, мобільні телефони, сім-карти. Усі речові докази направленні на проведення відповідних експертиз», – йдеться в повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Фігурантам загрожує до 6 років ув’язнення.

Вирішується питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу.

Як повідомлялося, в Україні більшість банків встановлює нове покоління банкоматів. Там зняти кошти можна буде не вставляючи картку в банкомат.

ІА "Вголос": НОВИНИ