Українські військові звільнятимуть окуповані райони Херсонської області поступово. Військове керівництво не може ризикувати життям наших бійців.

Про це голова Миколаївської ОДА Віталій Кім розповів в інтерв'ю італійському виданню «La Repubblica».

За його словами, звільняти Херсонську область будуть поступово, щоб не ризикувати людьми.

«Якби ми це зробили, то втратили б багатьох людей. У нас інша концепція війни та життя: росіяни вбивають своїх солдатів, ми намагаємося обмежити втрати. Вони стріляють, ми покладаємося на військову тактику», – зазначив Кім.

Він також додав, що існує загроза для мирного населення в окупованих населених пунктах півдня, тому що росіяни там використовують стару військову техніку. Вона дуже неточна при стрільбі і може зачепити цивільних.

«Вони воюють зі старою зброєю, яка має похибку у двісті метрів, що вчетверо перевищує європейські стандарти. А потім, щоправда, вони байдужі до українського населення. Коли у них закінчуються військові об'єкти, вони стріляють у будинки», – сказав Кім.

Як писав «Вголос», в Херсонській області ворог укріплює рубежі оборони, підтягує резерви, намагається захистити налагоджену ним поставку води з Херсонщини в Крим. Навколо Північно-Кримського каналу споруджено захисні залізобетонні конструкції, на під’їзних шляхах та біля мостів збільшено кількість блокпостів.

Читайте також:

Окупанти вдарили по одній із найбільших в Україні ТЕС. Відео

У Сєвєродонецьку боєць Нацгвардії пострілом Ігли збив ворожий безпілотник

У Мелітополі прогримів потужний вибух біля офісу силовиків

 

ІА "Вголос": НОВИНИ