У секторі Гуцульщина, неподалік від ґражди, яка згоріла цієї ночі у Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького у Львові, будували криївку УПА.

Така інформація є на сторінці музею у соцмережі.

Так, буквально тиждень тому музей звернувся до небайдужих мешканців з проханням допомогти у пошуку експонатів.

Коло ґражди почали споруджувати криївку УПА

Очікувалося, що підземний 10-метровий тунель з'єднає притулу (господарську прибудову) у гуцульській ґражді та приміщення криївки, де буде показано повсякденне життя повстанців. Завершити об'єкт планувалося до урочистої дати - 14 жовтня 2022 року, коли країна святкуватиме 80-ті роковини Української Повстанської Армії.

Підготовчі роботи зі створення криївки розпочалися у Музеї ще минулого року. Наразі вже викопано котлован, заготовлено частину лісу і будівельних матеріалів.

Проте, як повідомляв «Вголос», цієї ночі ґражда згоріла вщент.

У музеї повідомили, що вогонь дуже швидко знищив будівлю, адже вона була повністю дерев’яна. Разом із нею згоріло близько 200 експонатів. Постраждалих унаслідок пожежі немає. Всі обставини події зараз з’ясовують фахові служби.

У коментарях про пожежу в музеї під відкритим небом львів'яни обурюються, що такий цінний експонат не був облаштований протипожежною сигналізацією. А також повідомляють, що горіло так, що аж мешканці прилеглих районів бачили пожежу.

Наразі місце пожежі охороняють працівники патрульної полції. 

ІА "Вголос": НОВИНИ