Таку заяву в суботу, 24 листопада 2018 року, зробив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає урядова прес-служба. У цей день міністр перевіряв харківську ділянку кордону.

"Ми сьогодні на одному з опорних пунктів, які обладнані вздовж кордону. Таких опорних пунктів - 40. Рівень та якість інженерних споруд досить високий. І функціонал вздовж кордону не тільки загорожа з проволокою, тут найголовніше - інтелектуальна компонента та реагування. Загальна ділянка спільного з Росією кордону складає 2,3 тис. км, обладнано майже 47%", - зазначив Аваков.

Очільник МВС додав, що в бюджеті закладено поетапний розвиток цього проекту.

"Ми, завершуючи облаштування кордону в Харківській області, переходимо на наступну ділянку. Окремо хочу сказати, якщо хоча б половина грошей, які було витрачено на дискредитацію цього проекту, була витрачена на сам проект, ми б вже були на середині Луганської області", - повідомив міністр.

За словами голови Державної прикордонної служби Петра Цигикала, інженерне облаштування кордону на сьогодні одне з головне завдань ДПСУ, оскільки "...це спрощує охорону державного кордону, зменшує кількість прикордонних нарядів безпосередньо на кордоні і це дуже ефективно. Харківська ділянка практично завершена, тут протиправна діяльність зведена майже до нуля. Але ми маємо прискорити темпи, щоб досягти таких результатів і на інших ділянках кордону з Росією".

Цигикал також додав, що ефективність прикордонної служби за останні два роки на харківській ділянці збільшилася в рази.

"Наприклад, затримано 11 груп нелегальних мігрантів з організаторами, в 2,5 раза зменшилася кількість злочинів", - пояснив посадовець.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ