Білоруські журналісти мають вже чималу кількість фото та відеозаписів, як на дорогах Білорусі вільно собі роз'їжджають автомобілі без номерних знаків, проте, з маркуваннями «V».

В одній з колон, яка потрапила до рук журналістів проєкту «Беларускі Гаюн» видно, що на одній з міжміських автотрас пересувалась вантажівка без номерних знаків із рекламою українського бренду «Гаврилівські курчата». Водночас на її бортах були маркування з літерою «V».

Крім того, журналісти помітили рух легкових автомобілів марок Kia Sportage, VW Crafter, Peugeot Partner, які рухалися в супроводі автівок зі спецсигналами.

Також є фото руху автівок без номерних знаків та маркуванням V без супроводу. Читачі «Нашої Ніви» надсилали фото таких автівок також і в березні, деякі з них були припарковані у подвір’ях багатоповерхових будинків міст Білорусі.

Після відступу російської армії на київському та чернігівському напрямках на дорогах Білорусі почали з’являтися цивільні автомобілі без номерних знаків, позначені з різних сторін латинською літерою «V». Інших ознак, що ця машина належить російській армії, немає. Раніше автомобілів таких марок і моделей (KIA, Honda, BMW) у автопарку російської армії не було помічено", - іронічно пишуть на сайті опозиційного видання.

«Наша Ніва» зауважує, що рух автівок без номерних знаків є порушенням білоруських ПДР. Крім того, виникають питання, як автівки проходять контроль на кордоні між Україною та Білоруссю.

Читайте також:

та про інше оперативно, на сайті інформаційного агентства «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ