«Різдвяний вінок» - простий і дуже смачний рецепт листкового салату. Виглядає він дуже креативно і барвисто. Вся справа в оформленні: салат викладається у формі віночка і кольорово щедро прикрашається.

Салат «Різдвяний вінок»

Для приготування салату потрібно:

  • листя салата – 250 гр 
  • помідори чері – 5 шт.
  • яйце варене – 1 шт.
  • оливки
  • тунець консервований (або відварене куряче філе розірване на волокна) – 100 гр
  • зернятка граната

Для заправки:

  • олія оливкова – 3 ст.л.
  • гірчиця французька (в зернах) – 1 ст.л.
  • сік лимона – 1 ст.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Заздалегідь відварюємо куряче яйце. Чистимо і нарізаємо на поздовжні шматки (можна використати перепелині яйця, із ними салат буде красивіший).
  2. З консервованого тунця зливаємо олію.
  3. Помідори нарізаємо четвертинками, оливки розрізаємо навпіл.
  4. Для заправки змішуємо олію, гірчицю, лимонний сік, сіль, цукор і соєвий соус.
  5. Викладаємо інгредієнти на листя салата в такому порядку: тунець – яйце – помідор – оливки – зернята граната.
  6. Поливаємо приготовленим соусом і подаємо до столу.

Готуйте також:

Традиційні галицькі рецепти: різдвяний пляцок «Королівський»

ІА "Вголос": НОВИНИ