«Різдвяний вінок» - простий і дуже смачний рецепт листкового салату. Виглядає він дуже креативно і барвисто. Вся справа в оформленні: салат викладається у формі віночка і кольорово щедро прикрашається.
Салат «Різдвяний вінок»
Для приготування салату потрібно:
- листя салата – 250 гр
- помідори чері – 5 шт.
- яйце варене – 1 шт.
- оливки
- тунець консервований (або відварене куряче філе розірване на волокна) – 100 гр
- зернятка граната
Для заправки:
- олія оливкова – 3 ст.л.
- гірчиця французька (в зернах) – 1 ст.л.
- сік лимона – 1 ст.л.
- сіль – 1/2 ч.л.
Спосіб приготування:
- Заздалегідь відварюємо куряче яйце. Чистимо і нарізаємо на поздовжні шматки (можна використати перепелині яйця, із ними салат буде красивіший).
- З консервованого тунця зливаємо олію.
- Помідори нарізаємо четвертинками, оливки розрізаємо навпіл.
- Для заправки змішуємо олію, гірчицю, лимонний сік, сіль, цукор і соєвий соус.
- Викладаємо інгредієнти на листя салата в такому порядку: тунець – яйце – помідор – оливки – зернята граната.
- Поливаємо приготовленим соусом і подаємо до столу.
Готуйте також:
Традиційні галицькі рецепти: різдвяний пляцок «Королівський»
ІА "Вголос": НОВИНИ