Для України мають розроблятися справжні, жорсткі гарантії безпеки, під якими повинні підписатися постійні члени Ради Безпеки ООН, росія та інші держави, наголосив Дмитро Кулеба.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Безумовно, нам не потрібен другий Будапештський меморандум, тому що все, що в ньому написано, це що у разі загрози Україні учасники Будапештського меморандуму проведуть консультації. Це ні про що... Це не були справжні гарантії», - зазначив він.

Кулеба виступив за справжні, жорсткі гарантії для України і підписатися під ними повинні, на думку Києва, постійні члени Ради Безпеки ООН, росія та інші держави залежно від дипломатичної конфігурації, яка складеться.

Міністр також наголосив, що ключова задача Президента Володимира Зеленського і української дипломатії - це безпека держави в осяжній перспективі.

«Перший крок цієї безпеки – це припинення війни, другий – це наші території, і далі уже розбудова України в безпечному середовищі», - підсумував глава української дипломатії.

Додамо, Олексій Арестович звернувся до українців та запевнив, що на російську армію в Україні чекає ганебний кінець.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента України на своїй фейсбук-сторінці Олексій Арестович.

Зокрема він розповів про те, що окупанти намагаються оточити одночасно чотири великі міські агломерації, які знаходяться на дистанції 500 км одне від одного, тому жодних шансів у цій справі у них немає.

ІА "Вголос": НОВИНИ