В уряді хочуть надати право купувати ліки за програмою “єПідтримка” особам з інвалідністю першої групи.

Про це повідомляють на офіційному сайті Президента.

“Мінсоцполітики спільно з Мінцифри працюють над можливістю розширення ініціативи Президента «єПідтримка» й на інші групи населення. Так, розглядається можливість дозволити використання цих коштів на ліки для осіб з інвалідністю першої групи, незалежно від віку”,– йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що від вчора, 24 січня, українці віком від 60 років, які  отримали  повний курс covid-вакцинації, зможуть витратити “ковідну тисячу” на ліки. Причому зробити це можна буде як в стаціонарних аптеках, так і онлайн-замовленням. За рецептом лікаря та без.

“За кошти програми можна буде придбати виключно лікарські засоби, а не будь-які інші товари, що є в аптеці”, – зазначають у міністерстві.

Як писав “Вголос” офіційно прийом заявок на програму «єПідтримка» в Україні оголосили в середині грудня.

На витрату 1000 гривень є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку.

Передбачається, що за ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концерт або купити квитки на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки. 

Також з другого-третього кварталу 2022 року (тобто не раніше квітня, а можливо навіть з липня) має запрацювати другий етап державної програми “єПідтримка”.

На цьому етапі має бути запроваджено альтернативний механізм нарахування коштів для тих, хто не має застосунку «Дія» чи не може його встановити.

Цей механізм поки розробляють. Загалом для того, щоб допомогти людям зорієнтуватися в механізмі виплат, в Україні мають відкрити 100 офлайн-центрів програми «єПідтримка». У них консультуватимуть щодо надання цієї допомоги.

Детальніше читайте:

Як отримати тисячу за вакцинацію без смартфона

 

ІА "Вголос": НОВИНИ