Федеральна влада США перевірить угоду про придбання американського мобільного додатку для соцмереж Musical.ly китайською корпорацією Beijing ByteDance Technology, яка володіє соцмережею TikTok.

Вартість угоди склала 1 млрд доларів, пише Голос Америки.

Популярність TikTok серед американських підлітків зростає одночасно зі зростанням напруженості у відносинах між Вашингтоном і Пекіном. Близько 60% з 26, 5 млн щомісячних активних користувачів TikTok у США – це молоді люди у віці від 16 до 24 років.

Комітет з іноземних інвестицій США (CFIUS), який вивчає операції, які здійснюються іноземними покупцями, на предмет потенційної загрози національній безпеці, почав розгляд угоди з покупкою Musical.ly.

"Уряд США має докази того, що TikTok, який належить китайському власнику, надсилає дані до Китаю. Важко сказати, чи це правда, але проблема полягає у тому, що кожна китайська компанія має виконувати накази Комуністичної партії Китаю", – коментує ситуацію виконавчий директор правозахисної організації Human Rights Watch, Кеннет Рот.

Минулого тижня сенатори заявили про стурбованість збором призначених для користувача даних, які здійснює соціальна мережа, а також тим, що китайська сторона може цензурувати контент, який бачать користувачі в США. Вони також побоюються, що TikTok потенційно можуть використовувати для здійснення впливу на погляди американців.

ІА "Вголос": НОВИНИ