Міністерство оборони Латвії підготувало проєкт Сейму щодо відправлення солдатів Національних збройних сил на навчальну операцію в Україні. Відповідний документ має бути розглянутий урядом.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Зазначено, що проєкт Сейму на погодження було направлено Міністерству фінансів, Міністерству юстиції та Міністерству закордонних справ.

Планується, що солдатів буде відправлено на термін, встановлений у рішенні Канади про дію операції.

Зазначимо, за словами канадського прем'єр-міністра Джастіна Трюдо, їх військові інструктори продовжать перебувати в Україні в рамках операції до 2025 року.

Представник Міноборони Латвії Каспарс Галкінс підтвердив, що раніше, на запит українського уряду, було організовано операцію армії Канади для підтримки оборонних сил України.

Однак у відомстві поки що не повідомляють, скільки військових планується відправити в Україну та в якому регіоні буде розташована їхня база.

Нагадаємо, усі держави Балтії готові допомогти Україні, якщо Росія розпочне вторгнення. Йдеться про військову підтримку.

Окрім цього. міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс запевнив, що балтійська країна надасть Україні допомогу у вигляді зброї та військової техніки.

ІА "Вголос": НОВИНИ